18 Nisan 2017 Salı

Portakallı Paskalya Kurabiyesi


Malzemeler:
225 gr tereyağı
100 gr toz şeker
25 gr bal
10 gr mahlep
2 portakal kabuğu rendesi

2 yumurta

75 gr süt

480 gr un
5 gr kabartma tozu (1 tatlı kaşığı)
1 yumurta sarısı ve 1 tatlı kaşığı su (üstüne sürmek için)


Hazırlanışı:
1. Oda sıcaklığındaki tereyağı küp küp doğrayıp şeker, bal, mahlep ve portakal kabuğu rendesiyle birlikte çırpma kabına alıp kabarana kadar iyice çırpıyoruz.

2. Ayrı bir kapta yumurtaları sütle birlikte çırpıyoruz ve yavaş yavaş tereyağlı karışıma ekleyip güzelce bir araya gelene kadar çırpıyoruz. Kesilmiş gibi görünse de devam ettikçe özleşecek.

3. Üçüncü bir kapta un ve kabartma tozunu elekten geçiriyoruz. Islak karışıma ekleyip önce spatulayla, sonra elimizle yoğurup kurabiye hamurunu elde ediyoruz.

4. Kurabiye hamurunu dinlenmesi için temiz tezgaha bırakıp fırını 180 derece ısıtmaya başlıyoruz.

5. Kurabiye tepsisini hazırladıktan ve hamuru beş dakika dinlendirdikten sonra elimizle ceviz büyüklüğünde koparıp istediğimiz şekilleri veriyoruz. Saç örgüsü, ikili örgü, yuvarlak burgu, S ya da çelenk şekilleri yapabiliriz.


6. Küçük bir kasede bir yumurta sarısını bir tatlı kaşığı suyla inceltip kurabiyelerin üstüne sürüyoruz. 180 derece fırında 18-20 dakika kadar pişiriyoruz. Çıkınca soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder