26 Nisan 2017 Çarşamba

Girit Mutfağından Tarçınlı Meyveli Mis Kek



Girit mutfağından özel bir tarif. Orijinal adıyla 'Fanouropita.'

Malzemeler:
1 çay fincanı zeytinyağı
1 çay fincanı toz şeker
1 çay fincanı portakal suyu
4 yemek kaşığı konyak ya da üzüm rakısı
1/2 çay fincanı kırılmış ceviz
1/2 çay fincanı rendelenmiş elma (ya da dilediğiniz taze meyve olabilir)
1 yemek kaşığı tarçın ve toz karanfil
1 yemek kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı karbonat
1/2 çay fincanı kuru üzüm
480 gr un

Hazırlanışı:
1. Şeker ve zeytinyağını şeker eriyene kadar çırpın.

2. Kabartma tozunu konyakla karıştırıp eritin ve şekerli karışımın üstüne ekleyin.

3. Aynı şekilde, karbonatı portakal suyunun içinde eritip ekleyin. Üstüne tarçın, karanfil, kuru üzüm, elma ve cevizleri ekleyip iyice karıştırın.

4. Şimdi üzerine unu azar azar ekleyin ve spatulayla karıştırın. Akışkan olmayan, tok bir kek hamuru elde edeceksiniz.

5. Hamuru yağlanmış yuvarlak ya da dikdörtgen Borcam'a döküp 175 derecede 1 saat pişiriyoruz. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder