6 Ekim 2016 Perşembe

Hurmalı Cevizli Kek





Çocuklar ve bebeklere uygun, hafif bir kek tarifi.

Malzemeler:
100 gr hurma
1 çay kaşığı karbona
1 limon kabuğu rendesi
150 ml sıcak demli çay
40 gr tuzsuz tereyağı
40 gr toz şeker
2 yemek kaşığı üzüm pekmezi
1 yumurta
130 gr beyaz un ve tam buğday unu karışımı
1 paket kabartma tozu
30 gr dövülmüş ceviz
Üsütünü süslemek için yarım ceviz


Hazırlanışı:
1. Fırını 180 dereceye ayarlayıp dikdörtgen kek kalıbımızı yağlıyoruz.

2. Hurmaları çekirdeklerini çıkarıp doğradıktan sonra sıcak çayın içinde yumuşamaya bırakıyoruz. İçine limon kabuğu ve karbonat katıyoruz.

3. Oda sıcaklığında tereyağı ve şekeri krema haline gelene dek çırpıyoruz. Yumurtayı ekliyoruz. Arkasından hurmaları ve çayı katıp spatulayla iyice yediriyoruz.

4. En son un, kabartma tozu ve cevizleri katıp özleşinceye dek karıştırıyoruz. Bir yaşındaki oğlum da yiyeceği için ben cevizleri havanda dövdüm. İri parçalar halinde koyabilirsiniz.

5. Kek kalıbına döküp yarım cevizlerle süsledikten sonra önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika güzelce kabarana dek pişiriyoruz. Afiyet olsun!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder