6 Ekim 2016 Perşembe

Balkabağı Çorbası


9 ay ve üstü bebeklere uygundur. (Tercihen tuzsuz pişirilmelidir)

Un katmak yerine bir adet patatesle pişirebilirsiniz.

Kış aylarında zerdeçal bağışıklık sistemine, zencefil soğuk algınlığına karşı vücudumuzun direncini arttırır. Bebeklere ve büyüklere afiyet olsun.

Malzemeler:
300 gr balkabağı
1 kırmızı soğan
4 diş sarımsak
Zeytinyağı
1 tepeleme tatlı kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı zencefil (tatlı kaşığı da olabilir)
1 tatlı kaşığı tane karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
5 bardak su ya da ev yapımı tavuk suyu
1/4 demet kıyılmış maydonoz

Hazırlanışı:
1. Balkabağını ve soğanı iri küpler halinde doğrayıp zeytinyağında kavurmaya başlıyoruz. Üstüne sarımsakları, baharatları ve suyunu ekleyip fokurdayana kadar kaynatıyoruz.

2. Tüm malzemeler kaynayıp yumuşadıktan sonra altını kısıp pütürlü kalacak şekilde blender'dan geçiriyoruz. Arada bazı balkabağı parçaları kalırsa, kaşıkla yedirebilirsiniz.

3. Çorbadan bir kepçe alıp küçük bir kasede bir kaşık unu içine yediriyoruz. Bunu da topak olmaması için çorbaya yavaşça karıştırarak katıyoruz. Tereyağını da ekleyip altını kısıyoruz.

4. Altını kapatmamıza beş dakika kala kıyılmış maydonoz ekleyip sıcak servis yapıyoruz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder