29 Ekim 2016 Cumartesi

Bebeğime Sütlaç


Malzemeler:
1 litre süt
1/2 bardak pirinç
2 yemek kaşığı nişasta
1/2 bardaktan biraz az şeker
1 paket vanilya (tercihe göre)
Tarçın

Hazırlanışı:
1. Pirinci haşlıyoruz.

2. Yarım bardak sütü bir kenara ayırıyoruz. Haşlanmış pirinci süte ekleyip on dakika daha kaynatıyoruz.

3. İçine şekeri katıp eriyene kadar karıştırıyoruz.

3. Nişastayı ayırdığımız soğuk sütün içinde erittikten sonra tencerede kaynayan sütlaça yedirip karıştırıyoruz. Bir iki taşım daha kaynatıyoruz.

4. Altını kapattıktan sonra vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz ve kapağını kapatıp 5-10 dakika dinlendiriyoruz.

5. Kaselere aldığımız sütlacı tarçınla süslüyoruz.
Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder