5 Haziran 2017 Pazartesi

Sebzeli Bebek Keki


Geçen yaz yaptığım ve çok beğendiğim bir tarifi biraz geliştirdim. Bebeklerin elle tutup yiyebilmesi için bu kez daha çok un katarak keke çevirdim. Arzu ederseniz, içine beyaz peynir de ekleyebilirsiniz. Tarifin orijinalini buradan bulabilirsiniz.


 Malzemeler:
1 adet kabak
1 adet kırmızı biber
7 sap taze soğan
3 köy yumurtası
1 bardak tam buğday unu
1/2 bardak beyaz un
1 çay kaşığı karbonat
1 paket kabartma tozu
1 bardak süt
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Tuz, karabiber
1 çimdik toz muskat

Hazırlanışı:
1. Sebzeleri yıkayıp küçücük doğradıktan sonra 5-10 dakika orta ateşte kavuruyoruz ve kenara alıyoruz.

2. Çukur bir kapta sebzeler dışındaki tüm malzemeleri karıştırıyoruz, üstüne ılık sebzeleri ekleyip spatula yardımıyla yediriyoruz.

3. Yağlanmış fırın kalıbına döküp 175 derecede 45-50 dakika, içi tam pişene kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder