13 Haziran 2017 Salı

Amerikan Usülü Yumuşak Bisküvi


Orijinal adıyla 'Buttermilk Biscuits'. Buttermilk buralarda bulmak zor olduğundan süte sirke katarak kendimiz hazırlayabiliriz. Hamur yoğurma ve dinlendirme işlemi olmadığından, uzun görünse de aslında çok çabuk hazırlanan, çok leziz bir ekmem tarifi.

Malzemeler:
250 gr un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
100 gr tuzsuz tereyağı (yumuşamış)
100 ml süt
2 yemek kaşığı elma sirkesi
1 yemek kaşığı bal

Hazırlanışı:
1. Un, kabartma tozu, karbonat ve tuzu elekten geçirerek bir kaseye alıyoruz. Tereyağını parmaklarımızla içine yediriyoruz ve ekmek kırıntısı görüntüsünü elde ediyoruz.

2. Ortasına göl yapıp sirkeyle karıştırdığımız sütü (3 -4 kaşık kadarını ayrı bir kaseye koyuyoruz, sonradan lazım olacak) ve balı döküyoruz. Yavaşça bir araya getirip ekmek hamuru elde ediyoruz ve tezgaha alıp top şeklini veriyoruz. Bir araya geldikten sonra hiç yoğurmuyoruz çünkü ağızda dağılan bir bisküvi istiyoruz.


3. Hamuru 2 santim kalınlığında açıp yuvarlak kalıplarla kesiyoruz. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip üstüne kenara ayırdığımız sirkeli sütü fırçayla sürüyoruz. 200 derece fırında 15 dakika ya da bisküviler altın sarısı olana kadar pişiriyoruz. Çıkardıktan sonra 5 dakika bekleyip servis yapıyoruz (çok sıcakken tepsiden almaya çalışınca bisküviler dağılabilir) Afiyet olsun!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder