2 Haziran 2016 Perşembe

Yufka İçinde Kabak Mücver



Malzemeler: 
3 adet kabak
1/2 demet taze soğan
1/2 demet taze nane
1/2 tatlı kaşığı tuz
1/4 tatlı kaşığı karabiber
1/2 tatlı kaşığı pul biber
1/2 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1/2 su bardağı sızma zeytinyağı
1 adet yufka
1 yumurta
3 yemek kaşığı çavdar unu
4 tepeleme yemek kaşığı beyaz un 
200 gr beyaz peynir

Süslemek için susam ve çörekotu

Arzu edenler, çavdar unu yerine mısır unu da kullanabilir. Ya da çavdar unu ve beyaz un oranını değiştirebilir. 
Ayrıca bu tarif az tuzludur; damak zevkinize göre daha fazla tuz ekleyebilirsiniz. İçine koyduğumuz peynirin de tuzlu olduğunu göz önünde bulundurmak iyi olur. 

Hazırlanışı:

1. Kabakları rendeledikten sonra üstüne doğranmış taze soğan ve naneyi ekliyoruz. 

2. Yumurta, un, baharatlar ve zeytinyağını da koyduktan sonra bir kaşıkla karıştırıp harç haline getiriyoruz. 

3. Yağlanmış dikdörtgen fırın kabına yufkamızı seriyoruz, kenarlardan artan parçaları kesip yufkanın tabanına koyuyoruz. Üstüne harcı döktükten sonra 200 gr beyaz peynir ekleyip kenarlardaki yufkayfa börek gibi kapatıyoruz.  Ortasında hafif bir delik de bırakabilirsiniz, yufkaları gevşekçe üst üste koymak yeterli, börek olmadığı için çok sıkı kapatmaya gerek yok. 

4. Üstüne zeytinyağı ve su serpip susam ve çörek otuyla süsledikten sonra 180 derece fırında 60 dakika pişiriyoruz. Çıkarmadan önce içi yaş kalmış mı diye kontrol etmek için yufkayı hafifçe kaldırabilirsiniz, bazı kabaklar çok sulandığından pişmesi daha uzun sürebiliyor. 


Afiyet olsun! 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder