15 Haziran 2016 Çarşamba

Siyah Fasülye Körisi



Vejetaryen ve veganlar için ideal.
Tatlı ekşi aromalı, bol sarımsaklı ve baharatlı bu yemeği sade haşlanmış pirinçle ya da lavaşla yiyebilirsiniz. Siyah fasüyle yerine nohut da kullanabilirsiniz, ama pişme süresi farklarına dikkat etmek gerekir, nohut önceden haşlanırsa işiniz kolaylaşır.

Malzemeler:
5 küçük domates
2 soğan
2 dolmalık biber
5 büyük diş sarımsak
1 bardak siyah fasülye
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı köri tozu
1 kuru defne yaprağı
2 yemek kaşığı kırmızı şarap ya da üzüm sirkesi
1 tatlı kaşığı reçel
Tuz, karabiber, zeytinyağı

Hazırlanışı:

1. Siyah fasülyeleri iki saat öncesinden suya koyup bekletiyoruz, böylece pişme süresi kısalıyor. Daha sonra yarım saat kadar haşlayıp suyunu süzüyoruz.

2. Soğan, domates ve biberi doğrayıp zeytinyağında kavuruyoruz. Biraz öldürdükten sonra içine siyah fasülyeleri ekliyoruz.

3. İnce doğranmış sarımsak, salça, köri, defne, tuz ve karabiber (ve istediğimiz başka ne baharat varsa) ekleyip iyice karıştırıyoruz.


4. Altını kısmadan önce içine biraz kırmızı şarap ya da üzüm sirkesi ekliyoruz ve tadını dengelemesi için bir tatlı kaşığı (daha fazla değil) reçel koyuyoruz. Elinizde bulunan herhangi bir reçel olabilir; çilek ya da inciri tavsiye ederim.

5. Üstüne bir buçuk litre su ekleyip suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Fasülyelerin pişme durumuna göre daha fazla su eklenebilir. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder