12 Haziran 2016 Pazar

Karamelize Soğanlı Mantarlı Rulo Börek


Malzemeler:
1 orta boy soğan
500 gr kültür mantarı
1 kahve fincanı kuru üzüm
1 çay kaşığı zerdeçal
1/2 çay kaşığı tarçın
Tuz, karabiber
2 yufka
Zeytinyağı



Hazırlanışı:
1. Soğanları zeytinyağında terletmeye başlıyoruz. Diğer tarafta mantarları temizleyip doğruyoruz. Mantarları soğana ekleyip ikisini güzelce kavuruyoruz.

2. İçine kuru üzüm, tarçın, zerdeçal, tuz, karabiber ekledikten sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.

3. Bir yufkayı temiz tezgaha serip ikiye katlıyoruz. Üstüne zeytinyağı ve bir avuç su serpiyoruz. Mantarlı harcı uzun kenarına döktükten sonra kolayca sarıp tepside salyangoz şekli veriyoruz.


4. Diğer yufkaya da aynısını yapıyoruz. Daha fazla börek yapmak isterseniz, harcın miktarını arttırıp dilediğiniz kadar yufka kullanabilirsiniz.

5. Rulo böreklerin üstüne zeytinyağı ve su serpiyoruz (ikisinin birleşimi börekleri çıtır yapıyor); susam ya da çörek otuyla süsledikten sonra 175 derece fırında 45 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder