31 Mayıs 2017 Çarşamba

Kayısı ve Şeftalili Muffin




Az yağlı, az şekerli, nefis ve çok kolay bir muffin! Şeftali ya da kayısı yerine çilek, vişne, karadut gibi mevsim meyveleri kullaabilirsiniz. Kırmızı meyvelerin sulanma ihtimalini göz önüne almayı unutmayın. 

Malzemeler: 
2 yumurta
1/3 bardak toz şeker
1 bardak tam buğday unu
1,5 bardak beyaz un
1/2 bardak zeytinyağı
1 bardak süt
1 paket kabartma tozu
1 adet şeftali
3 adet kayısı
1 çay bardağı damla çikolata


Hazırlanışı: 
1. Yumurtalar şekerle çırpılır ve içine zeytinyağı ve süt eklenir. Üstüne un ve kabartma tozu elekten geçirilerek eklenir. Özleşinceye dek çırpılır. 

2. Şeftali ve kayısılar küp küp doğranıp damla çikolatayla birlikte spatula yardımıyla karışıma eklenir. 

3. Muffin kalıplarına alıp 175 derecede 40 dakika pişiriyoruz. Çıkardıktan sonra bir kürdan yardımıyla içinin pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Afiyet olsun! 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder