22 Ocak 2017 Pazar

Portakallı Kek



Malzemeler:
175 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
1 yemek kaşığı bal
2 orta boy portakal
175 gr toz şeker
3 yumurta
130 gr un
1 paket kabartma tozu
1 portakal kabuğu rendesi
3 yemek kaşığı süt


Hazırlanışı:
1. Fırını 175 derece ısıtmaya başlıyoruz. Kek kalıbımızı tereyağıyla yağladıktan sonra dibine balı döküyoruz.

2. Portakallardan birinin kabuğunu rendeleyip bir kenara alıyoruz. İki portakalı soyup ince ince dilimliyoruz ve bu dilimleri kek kalıbının dibine yerleştiriyoruz.

3. Karıştırma kabında tereyağıyla şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. İçine teker teker yumurtaları ekleyip özleşene kadar çırpmaya devam ediyoruz.

4. Üstüne un, kabartma tozu ve portakal kabuğu rendesini ekleyip hepsini yumuşak bir kek hamuru elde edene kadar karıştırıyoruz. Bu sırada içine üç kaşık (ya da gerekirse bira daha fazla) sütü ekliyoruz.

5. Kek hamurunu kalıba döküp spatulayla üstünü düzelttikten sonra 175 derece fırında 40-45 dakika pişiriyoruz.

6. Ilıkken kalıptan çıkarıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder