22 Ocak 2017 Pazar

Ayva Reçeli


Malzemeler:
850 gr rendelenmiş ayva (1200 gr ayva soyulup temizlenince bu kadar çıktı)
750 gr toz şeker
3 bardak su
1/2 limon suyu (yaklaşık 3 yemek kaşığı)


Hazırlanışı:

1. Ayvaları yıkayıp soyup rendeliyoruz.

2. Üstüne suyu ekleyip 8-10 dakika kaynattıktan sonra toz şekeri döküp eriyene kadar karıştırıyoruz.

3. Fokurdayan reçelin altını kısıp 30-40 dakika, kıvam alana kadar pişiriyoruz.

4. Limon suyunu ekledikten sonra 10-15 dakika daha kaynatıyoruz. Suyunu tam çekmeden, yumuşamış, rengi koyulaşmış ve kaşıktan akmayan kıvama gelmişse, reçeliniz hazır demektir.

5. Soğuduktan sonra kavanozlara alıyoruz. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder