22 Ocak 2017 Pazar
Ayva Reçeli
Malzemeler:
850 gr rendelenmiş ayva (1200 gr ayva soyulup temizlenince bu kadar çıktı)
750 gr toz şeker
3 bardak su
1/2 limon suyu (yaklaşık 3 yemek kaşığı)
Hazırlanışı:
1. Ayvaları yıkayıp soyup rendeliyoruz.
2. Üstüne suyu ekleyip 8-10 dakika kaynattıktan sonra toz şekeri döküp eriyene kadar karıştırıyoruz.
3. Fokurdayan reçelin altını kısıp 30-40 dakika, kıvam alana kadar pişiriyoruz.
4. Limon suyunu ekledikten sonra 10-15 dakika daha kaynatıyoruz. Suyunu tam çekmeden, yumuşamış, rengi koyulaşmış ve kaşıktan akmayan kıvama gelmişse, reçeliniz hazır demektir.
5. Soğuduktan sonra kavanozlara alıyoruz. Afiyet olsun!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder