10 Aralık 2016 Cumartesi

Bol Çikolatalı Turta


Daha önceden yayınladığım 'Çikolatalı Turta' tarifinin ölçülerinde ufak değişiklikler yaptım. Bu aralar bu tariften pişiriyorum.


Malzemeler:
2 paket Eti Burçak bisküvi
85 gr tereyağı

170 gr sütlü çikolata
2 yemek kaşığı bal
170 gr tereyağı
4 yumurta
80 gr dövülmüş ceviz

Hazırlanışı:
1. Bisküvileri robotta un haline gelene kadar parçalıyoruz. Diğer yanda tereyağını eritiyoruz. Eritilmiş tereyağı ile bisküvi kırıntısını karıştırıp yağlanmış turta kalıbına döküp elimizle iyice bastırıyoruz. Turta hamurunu buzdolabına kaldırıyoruz.


2. Bir sos tenceresinin içine tereyağı, çikolata ve balı koyup karıştırarak eritiyoruz.

3. Beş on dakika bekletip ılık hale geldikten sonra içine dört yumurtayı teker teker katıp çırpıyoruz.

4. Buzdolabındaki hamuru çıkarıp çikolata sosunu üstüne döktükten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika, ya da çikolata sosu tamamen sertleşene kadar pişiriyoruz.

Oda sıcaklığında ya da soğuk servis ediyoruz. Servis bittikten sonra kalanı buzdolabında saklıyoruz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder