6 Ocak 2015 Salı

Zencefilli Balkabağı Çorbası

 
Malzemeler:
1 büyük beyaz soğan
6-7 dilim balkabağı
1 havuç
1/2 bardak süt
1/2 bardak yoğurt
2 tatlı kaşığı zencefil (arzuya göre)
4 bardak su
Tuz, karabiber
Zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı (isteğe bağlı) 
Süslemek için kıyılmış maydonoz

Hazırlanışı:
1. Soğanları incecik doğrayıp zeytinyağında kavurmakla başlıyoruz. İçine balkabağı dilimlerini, iri doğranmış havuçları, zencefil, tuz, karabiber ve 4 bardak suyu koyup kaynamaya bırakıyoruz.

2. Tüm sebzeler yumuşayıp helmeleşmeye başladığında altını kapatıp rondoyla krema kıvamına gelecek şekilde eziyoruz.

3. Çorbamızı tekrar ocağa koyup üstüne süt ve yoğurdu ekleyip kısık ateşte 10 - 15 dakika daha kaynattıktan sonra daha yoğun bir kıvam için bir yemek kaşığı tereyağı katıyoruz.

4. Kıyılmış maydonozla süsleyip servis edebiliriz. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder