17 Ocak 2015 Cumartesi

Garnitür Makarna Fikirleri

1. Fikir: Nohutlu Tavuklu Mantı Makarna


Malzemeler:
1/2 pake makarna
1,5 bardak haşlanmış nohut
2 adet tavuk göğsü
1 orta boy soğan
1 sap pırasa
2 diş sarımsak
Zeytinyağı
Tuz, karabiber
Köri
Süt ya da krema (tercihe göre)


Hazırlanışı:
1. Sarımsakları birkaç parçaya bölüp tereyağında sotelemeye başlıyoruz. Üstüne doğranmış soğan ve küçük doğranmış pırasaları ekliyoruz.

2. Tavukları ince ve küçük şeritler halinde kesip tencereye atıyoruz. Tuz, biber, köri ve biraz krema ya da süt ekliyoruz. Krema kullanmayı yağlı buluyorsanız, az miktarda süt ekleyebilirsiniz.

3. Tavuklar pişip pırasalar yumuşadıktan sonra haşlanmış nohutu katıp güzelce karıştırıyoruz ve servise hazır. Afiyet olsun!

Not: Üstüne rendelenmiş peynirle servis yapın. 


2. Fikir: Mantarlı Pırasalı Yaprak Makarna


Malzemeler:
5 adet Lazanya yaprağı
3 sap pırasa
200 gr mantar
2 diş sarımsak
Zeytinyağı, tuz, biber
Krema ya da süt

Hazırlanışı:
1. Sarımsağı ve doğranmış pırasaları kavurmakla başlıyoruz. Pırasalar yumuşadıktan sonra mantarı ekleyip tuz, biber ve kremasını ayarlıyoruz.

2. Mantarlar biraz sulanınca lazanya parçalarını atıp sosun suyunda ve buharında pişmesi için kapağını kapatıyoruz. Garnitür makarnamız 5 dakika sonra hazır.


Not: Bu tarifin yanına ızgara tavuk ya da köfte nefis oluyor. =)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder