31 Mayıs 2016 Salı

Parça Çikolatalı Mini Kurabiye



Çikolatanın eşsiz tadını yoğun bir şekilde almak için damla çikolata yerine kuvertür çikolata kullanmayı tercih ettim; bıçakla doğradığım çikolata kurabiyeye nefis bir tat verdi. Dilerseniz 80 gr çikolata yerine 50 gr çikolata ve 30 gr ceviz de kullanabilirsiniz.

Malzemeler:
140 gr un
105 gr toz şeker
110 gr tereyağı
1 yumurta
80 gr bitter çikolata

Hazırlanışı:

1. Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, un, şeker ve yumurtayı elimizle yumuşak bir kurabiye hamuru elde edene kadar karıştırıyoruz. Çok yapışkan kalırsa bir kaşık un eklenebilir.

2. İçine bitter çikolata parçalarını ekledikten sonra ceviz büyüklüğünde toplar yapıp 180 derece fırında 12-13 dakika pişiriyoruz.

Afiyet olsun!


Yapılışı snapchat'teydi. Snapchat hesabım bigeturan; tariflerimi oradan da takip edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder