28 Mayıs 2016 Cumartesi

Hurmalı Cevizli Kek



Bu hafif çaylı keki özellikle kahvaltılarda ya da ikindi çayında ılıkken ve yanında tereyağı ile yemenizi tavsiye ederim.



Malzemeler:
110 gr hurma
1 çay kaşığı karbonat
1/2 limon kabuğu rendesi
100 ml sıcak demli çay
50 gr oda ısısında yumuşamış tereyağı
60 gr toz şeker
1 tatlı kaşığı pekmez
1 yumurta
150 gr un
1 paket kabartma tozu
30 gr ceviz
Üstünü süslemek için dört yarım ceviz


Hazırlanışı:

1. Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp doğradıktan sonra bir kaseye alıyoruz. Karbonat, limon kabuğu rendesiyle birlikte sıcak çayda bekletiyoruz.

2. Bu sırada tereyağı, toz şeker ve pekmezle karıştırıp krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. İçine bir yumurta ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.

3. Yumuşayan hurmaları çayla birlikte tereyağlı karışıma ekliyoruz.

4. Üstüne elenmiş un ve kabartma tozunu spatula yardımıyla kattıktan sonra en son olarak bıçakla kestiğimiz ceviz kırıklarını ekliyoruz.

5. 18 santimlik, uzun kek kalıbına koyup 180 derece fırında 35 - 40 dakika ya da kek kabarıp esmerleşene kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder