9 Nisan 2016 Cumartesi

Muzlu Hindistan Cevizli Kek



Malzemeler:
250 gr un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
130 gr toz şeker
70 gr sıvıyağ
125 ml krema
2 orta boy muz
55 gr hindistan cevizi
2 yumurta

Hazırlanışı:

1. Uzun kek kalıbımızı yağlı kağıtla kaplayıp fırını 180 derece ısıtmakla başlıyoruz.

2. Önce kuru malzemeleri (unu eleyerek) bir kasede karıştırıyoruz: un, kabartma tozu, vanilya, toz şeker ve hindistan cevizi.

3. Başka bir kasede muzları çatalla eziyoruz. Üstüne iki yumurta, sıvıyağ ve kremayı ekleyip iyice çırpıyoruz.

4. Yaş malzemeleri kuru malzemenin içine katıp spatulayla hepsini karıştırıp yoğun kıvamlı bir kek hamuru elde ettikten sonra hamuru kalıbımıza döküp 180 derece fırında 55-60 dk, yani üstü iyice kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder