14 Mayıs 2019 Salı

Fındıklı Çikolata Bombası


Malzemeler:
2 yumuşamış muz
12 iri hurma
1 bardak sıcak su
1 bardak yulaf ezmesi
3 adet kuru incir
50 gr kakao
1 su bardağı çiğ fındık



Hazırlanışı:
1. Hurmalar ve incirler ayrı kaselerde sıcak suyun içinde bekletilir.

2. Suda yumuşayan hurma ve incirler iki kaşık sıcak suyla beraber rondoya konup macun kıvamına gelene dek çekilir.

3. İçine çatalla ezilen muzlar eklenip tekrar rondoda çekilir.

4. Yulaf ezmesi ve kakao eklendikten sonra karışımın içine havanda dövülmüş fındıklar katılıp bir dakika daha çekilir.

5. Çikolataya benzer bu karışımı bir tepsiye ince bir tabaka halinde yayıp buzdolabına kaldırıyoruz. İsterseniz kaşıkla tek tek tepsiye dizip şekil verebilirsiniz. Karışım yapışkan kıvamda olduğu için ben bütün halinde soğutup bıçakla keserek servis edeceğim.
Afiyet olsun!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder