27 Nisan 2019 Cumartesi

Glutensiz Damla Çikolatalı Muffin


Hazırlanışı son derece kolay bu pratik muffinler ilk glutensiz tarif denemem olsun.

Piyasada satılan hazır 'Glutensiz Un' karışımları çoğunlukla nişasta bazlı oluyor ve şeker içeriyor. Bu yüzden Karabuğday ya da Siyez Unu ile denemenizi tavsiye ederim.

Malzemeler:
2 yumurta
1/2 bardak toz şeker
3/4 bardak zeytinyağı
3/4 bardak süt
2,5 bardak glutensiz un (karabuğday unu ya da glutensiz un karışımı)
2 yemek kaşığı keçiboynuzu unu
1 paket kabartma tozu
1/2 bardak damla çikolata

Hazırlanışı:
1. Yumurta ve şeker çırpılır. İçine yağ ve süt eklenip çırpılır.
2. Glutensiz un, keçiboynuzu unu ve kabartma tozu da mikerle karıştırıldıktan sonra damla çikolatalar içine atılıp sptaulayla yedirilir.
3. Küçük muffin kalıplarına birer kepçe doldurulup 160 derece fırında 25 dakika pişirilir.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder