23 Ekim 2017 Pazartesi

Mince Meat




Değişik bir turta harcı hazırladım. İngiliz'lerin geleneksel Noel turtalarının içine koydukları bu çok meyveli, yemişli ve baharatlı karışımı biz çok seviyoruz, tadanlar da merak edip sorunca blog sayfamda paylaşmak istedim.
Karışımı hazırlayıp kavanozlara koyduktan sonra yaklaşık üç ay dinlendirdikten sonra kullanırsanız, lezzetler olgunlaştığı için daha iyi bir sonuç alınıyor.

Malzemeler:
1 kilo elma
500 gr kuru üzüm
500 gr siyah kuru üzüm
225 gr kuş üzümü
500 gr esmer şeker
225 gr file badem
2 limonun suyu ve kabuğu (rende)
150 ml brendi
1 tatlı kaşığı mixed spice (karışık baharat, büyük marketlerde bulabilirsiniz)
1 tatlı kaşığı zencefil
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı muskat

Hazırlanışı:
1. Bütün malzemeleri büyük bir kaseye koyup iyice karıştırıyoruz. Bu büyük kasede 1-2 gün bırakıp ara ara karıştırmaya devam ediyoruz. .

2. Daha sonra kavanozlara doldurup hava almayacak şekilde ağzını kapatıyoruz. Serin ve kuru bir dolapta saklayabilirsiniz. Ara ara kavanozları ters çevirebilirsiniz.

Mini turtalar yapmak için:

Mince meat harcı yeterince olgunlaştıktan sonra küçük turtaların içini doldurup hafif bir tatlı yapabilirsiniz. Turta hamuru için sadece tereyağının iki katı un ve hamur halini alabilecek kadar soğuk su koyup çok az karıştırmak yeterli. Asla yoğurmuyoruz. Hamuru buz dolabında dinlendirip açıyoruz ve bir bardağın ağzıyla daireler kesip turta kalıbına koyup ortasına harç, üstüne tekrar turta hamuru ve yumurta sarısı sürüo 200 derece fırında 40 dakika pişiriyoruz.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder