29 Mart 2015 Pazar

Baharatlı Elmalı Muffin


Mini muffin kalıplarında, üstü kıtır kıtır, tarçın, karanfil, muskat ve zencefilden oluşan karışık baharatların elmayla mükemmel uyumu sayesinde tadına doyamayacağınız çok pratik bir tarif! 


Malzemeler:
12 adet için

50 gr oda sıcaklığında tereyağı
70 gr toz şeker
1 yumurta
150 gr un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı mixed spice (zencefil, karanfil, muskat ve tarçın karışımı -hepsinden birer minik tutam)
1 büyük tatlı elma (soyulup rendelenmiş)
1/2 portakalın suyu

Üst kıtır kısmı için:
40 gr un
1 çay kaşığı mixed spice
40 gr toz şeker
25 gr tereyağı


Hazırlanışı:
1. Fırını 180 derece ısıtmaya başlayıp muffin kaplarını hazırlıyoruz.

2. Önce keklerin üstündeki kıtır karışım için malzemeleri bir kapta karıştırıp tereyağını parmaklarımızla yedirerek ekmek kırıntısına benzer bir hamur elde edip kenara koyuyoruz.

3. Oda sıcaklığında tereyağı ve şekeri mikserle krema haline gelinceye kadar çırpıyoruz. İçine yumurtayı da katıp çırpmaya devam ediyoruz.

4. Üstüne un, kabartma tozu ve mized spice karışımını elekten geçirerek ekliyoruz ve hepsini birleşene kadar karıştırıyoruz.

5. Son olarak rendelenmiş elma ve portakal suyunu spatula yardımıyla hamura yediriyoruz. Oldukça katı bir kek hamuru elde etmiş olacağız.

6. Hamuru bir çorba kaşığı ya da dondurma kepçesi yardımıyla muffin kaplarına eşit miktarda dağıtıyoruz ve üstünü kırıntı hamuruyla kaplıyoruz.

7. Önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişiriyoruz. Ilık ya da soğuduktan sonra servis edebiliriz. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder