Malzemeler:
2 yumurta
1 bardak öğütülmüş dut kurusu
1 bardak sulanmış ev yoğurdu
3/4 bardak zeytinyağı
1 bardak siyez unu
1 bardak tam buğday unu
1 paket kabartma tozu
1/2 bardak tam buğday unu ile karıştırılmış kuru cranberry (turna yemişi)
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çimdik tuz
Hazırlanışı:
1. Yumurtaları mikserde çırpıyoruz. İçine dut kurusu unu, yoğurt, zeytinyağı katıp tekrar karıştırıyoruz.
2. Unları, tarçın tuz ve kabartma tozunu ekleyip mikserle tamamen özleşene kadar karıştırıyoruz.
3. Kuru meyveleri (kuru üzüm de kullanabilirsiniz) una bulayıp karışıma ekledikten sonra spatulayla yediriyoruz ve yağlanmış fırın kabına döküyoruz.
4. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 1 saat pişiriyoruz. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder