Malzemeler:
2 yumurta
1 yemek kaşığı şeker
1,5 yemek kaşığı keçiboynuzu kreması
1 bardak ev yoğurdu
3/4 bardak zeytinyağı
1/4 bardak süt
1 bardak glutensiz un karışımı
1 bardak organik tam buğday unu
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
1/2 bardak kuru üzüm (sıcak suda bekletilmiş)
1/2 bardak damla çikolata
Hazırlanışı:
1. Yumurtaları mikserde çırpıyoruz. İçine şeke, keçiboynuzu kreması, yoğurt, zeytinyağı ve süt katıp tekrar karıştırıyoruz.
2. Üstüne unları, kakaoyu ve kabartma tozunu ekleyip mikserle tamamen özleşene kadar karıştırıyoruz.
3. Kuru üzümü sıcak suda ıslatıp suyuyla beraber karışıma katıp spatulayla karıştırıyoruz. Son olarak (isteğe bağlı) damla çikolatayı ekleyip spatulayla karıştırıyoruz ve yağlanmış fırın kabına döküyoruz.
4. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 1 saat pişiriyoruz. İçi hafif ıslak kalan bir kek oluyor. Sıcakken yemeniz tavsiye edilir. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder