1 yumurta
50 gr tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
1 bardak tam buğday unu
1 bardak karabuğday ve kinoa ezmesi
1 kaşık keçiboynuzu kreması
1 kaşık keçiboynuzu unu
1,5 tatlı kaşığı tarçın
(2 yemek kaşığı nişasta)
Hazırlanışı:
1. Tüm malzemeleri elimizle karıştırdıktan sonra merdaneyle yarım santim inceliğinde açıp istediğimiz kalıplarla şekiller çıkarıyoruz.
2. Eğer hamurunuz ele yapışıyorsa, içine iki kaşık nişasta ya da pirinç unu ekleyebilirsiniz.
Bizim büyük kalıplarla 12 adet bisküvimiz oldu. Daha küçük kalıplarla 18-22 tane bisküvi çıkarmak mümkün.
2. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 14 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun!
DİKKAT: Bizim bisküviler iri olduğundan 14 dakika pişmeleri için ideal süreydi. Daha küçük boyutta bisküviler daha çabuk pişer; sıcaklık ayarı fırından fırına değişebilir. 12 dakikadan sonra bisküvilerinizi muhakkak kontrol edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder