31 Ekim 2016 Pazartesi

Brokolili Turta



Malzemeler:

Turta hamuru için:
300 gr un
120 gr tereyağı
1 yumurta
Yarım bardak su
Tuz

İç harcı için:
300 gr brokoli
1 adet soğan
100 gr Ezine peyniri
2 çorba kaşığı süt ya da krema
2 tatlı kaşığı yulaf ezmesi (süt kullananlar için, harcı toparlamak amacıyla)
Zeytinyağı
Tuz, karabiber
Üstü için rendelenmiş kaşar peyniri


Hazırlanışı:
1. Turta hamurunu soğuk tereyağı, un, yumurta ve tuzu elimizle ufalayarak karıştırıyoruz (rondodan geçirebilirsiniz).

2. Hamurun toparlanmasına yetecek kadar (yaklaşık yarım bardak) suyu katıyoruz. Hamuru fazla yoğurmadan streç filme sarıp yarım saat buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz.

3. Bu arada brokoliyi yıkayıp doğruyoruz. Soğanla birlikte zeytinyağında kavurmaya başlıyoruz.

4. Tuz, karabiber ve sütü (kremayı) ekliyoruz. Brokoli ve soğanlar iyice yumuşayıp pişince altını kapatıp içine ufalanmış yağlı beyaz peyniri ekliyoruz.

5. Turta hamurunu dolaptan çıkarıp un serpilmiş temiz bir tezgahta açıyoruz ve turta kalıbımıza yerleştiriyoruz. Ilık harcı içine döküp üstünü kaşar peyniri rendesiyle kapatıp 200 derecede 50 - 55 dakika, ya da hamur tamamen kıtırlaşana kadar pişirip servis yapıyoruz. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder