6 Kasım 2016 Pazar

Reçelli Çikolatalı Bar


Malzemeler:
225 gr un
1/2 paket kabartma tozu
50 gr toz şeker
50 gr pudra şekeri
200 gr tuzsuz tereyağı
150 gr (rondoda az çekilmiş) yulaf ezmesi
225 gr böğürtlen reçeli (vişne de olabilir)
100 gr bitter çikolata parçası

Hazırlanışı:
1. Un ve kabartma tozunu elekten geçirin. İçine şekeri katıp parmak uçlarınızla soğuk tereyağını yedirin. Ekmek kırıntısı görüntüsüne kavuşmalı. Bu işlemi blender'da da yapabilirsiniz.

2. Karışıma yulaf ezmesini ekleyin ve 3/4'ünü dikdörtgen fırın tepsisine yayıp elinizle iyice bastırın.

3. 190 derece ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin. Çıkarıp biraz soğumasını bekleyin. Ilıkken üstüne reçeli sürüp çikolata parçalarını ve en üste hamurun geri kalanını serpin.

4. Elinizle hafifçe bastırıp 20-25 dakika daha kıtırlaşana kadar pişirin. Soğuyunca kesip servis yapın. Afiyet olsun!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder