Malzemeler:
1 çay bardağı tam buğday unu
1 çay bardağı pirinç unu
1/2 çay bardağı irmik
1 yumurta
3 yemek kaşığı eritilmiş ve soğumuş tereyağı
6 adet hurma
3 yemek kaşığı su (hurmaları beklettiğim sıcak suyu kullandım)
Hazırlanışı:
1. Hurmalar sıcak suda yumuşamaya bırakılır. Küçük bir sahanda tereyağı köpürtmeden yavaşça eritilir.
2. Un, pirinç unu, irmik, yumurta kaseye eklenir. İçine yumuşamış hurmalar doğranıp katılır. Oda sıcaklığına gelmiş tereyağı da katılıp yoğurulur.
3. Kurabiye hamurunun toplanmasına yardım etmesi için hurmayı beklettiğimiz sudan 2-3 kaşık eklenir.
4. Hamur incecik açılıp istediğiniz kalıplarla kesildikten sonra 175 derece fırında 15-16 dakika pişirilir.
Afiyet olsun!
Bu tarif, @juriuygar instagram hesabındaki Hurmalı Bebek Bisküvisi'nden esinlenmiştir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder