Malzemeler:
2 adet olgunlaşmış muz
1,5 çay fincanı yulaf ezmesi
1/2 çay fincanı şekersiz granola (eğer evde granola ya da müsli yoksa, yulaf ezmesi koyabilirsiniz)
1 çay kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı bal
2 yemek kaşığı ufalanmış ceviz
Hazırlanışı:
1. Muzları çatalla ezip içine diğer tüm malzemeleri katıyoruz ve kaşıkla karıştırıyoruz.
2. Biraz cıvık bir kurabiye hamuru olacak. Dilerseniz içine daha fazla ceviz ya da fındık katabilirsiniz.
3. Karışımdan 1 yemek kaşığı alıp tepsiye koyuyoruz. 200 derecede 16 - 17 dakika pişiriyoruz. Dışı kabuk, içi yumuşak kalıyor.
Bu tariften 10 -12 adet çıkıyor.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder