29 Ekim 2016 Cumartesi

Muzlu Kek


Haftasonu hafif bir muzlu kek yaptım. İlgilenenler tarifin orijinalini bu linkten okuyabilir.
Dilimlenmiş resimleri çekemeden bitti! :))
Az şekerli bu keki çocuklarınıza ve bebeklere yedirebilirsiniz.

Malzemeler:
2 yumurta
100 gr şeker
100 gr tereyağı
100 gr beyaz un
100 gr tam buğday unu
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı karbonat
1/2 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı süt
70 gr kırılmış ceviz
2 küçük olgun muz

Hazırlanışı:
1. Oda sıcaklığında şekeri tereyağı ile karıştırıyoruz. Yumurtayı ekliyoruz.

2. Başka bir tarafta kuru malzemeleri elekten geçirdikten sonra spatula yardımıyla ıslak karışıma yediriyoruz.

3. İçine süt, ceviz ve çatalla ezilmiş muzları kattıktan sonra 175 derece fırında 50 - 55 dk, dışı iyice kızarana ve içi tamamen pişene kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder