25 Kasım 2014 Salı

Kahveli Lezzet


Ortaokuldayken yaptığım ilk keklerden birinin tarifini bulunca o kadar sevindim ki, hemen tekrar yapmak istedim. Üstelik bu kez kendimden bir şey katarak tereyağı kullandım. Mutlu mutfağımda nostaljik kokular var bu akşam. :)

Malzemeler:
Kek için:
3 yemek kaşığı toz şeker (1/2 bardaktan az)
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yumurta
2 su bardağı un
1/2 su bardağından az kuru üzüm
1/2 su bardağı kırılmış fındık
1,5 kahve fincanı su
1/2 kahve fincanı sade kahve (telvesiz)
1 paket kabartma tozu
1/2 çay kaşığı tarçın
1 çimdik tuz

Üstü için:
1 bardaktan biraz az pudra şekeri
2 yemek kaşığı süt
1 paket vanilya

Hazırlanışı:
1. Oda sıcaklığındaki tereyağını, yumurta ve toz şekerle güzelce çırpıyoruz. Bir yandan diğer malzemeleri hazırlıyoruz.

2. Çırpmaya devam ederek içine un, kabartma tozu, kuru üzüm, fındık, su, kahve, tarçın ve tuz ekliyoruz. 

3. Yoğun kıvamdaki karışımı yağlanıp hafifçe un serpilmiş yuvarlak ya da kare fırın kabına alıyoruz ve 175 derece fırına veriyoruz. 20 - 22 dakika, hafifçe kabarana dek pişiriyoruz.


4. Soğuduktan sonra üzerine süreceğimiz şekerli karışımı küçük bir kasede süt, vanilya ve pudra şekeriyle hazırlıyoruz. Afiyet olsun! 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder