10 Kasım 2014 Pazartesi

Çikolatalı Balkabaklı Kek




Malzemeler:
2 yumurta
1 büyük dilim haşlanmış balkabağı
1 bardak şeker
1/2 bardak sıvı yağ
1/4 bardak yoğurt
1 tatlı kaşığı vanilya özü
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı toz karanfil
1 çay kaşığı yeni bahar
1 çay kaşığı muskat
1 paket kabartma tozu
2 bardak un
1 çimdik tuz
1/2 bardak damla çikolata

Çikolata sosu için:
1/2 bardak parça çikolata
2 yemek kaşığı krema

Hazırlanışı:

1. Fırınımızı ısıtıyoruz, halka kek kalıbımızı yağlıyoruz. Ardından yumurtaları şekerle çırpmaya başlıyoruz.

2. İyice özleştikten sonra içine haşlayıp çatalla ezdiğimiz balkabağını, sıvıağı, vanilya özünü, tarçın, muskat, karanfil, yeni baharı ve yoğurdu da katıp sıvı malzemeleri karıştırıyoruz.

3. Un, tuz ve kabartma tozunu elekten geçirerek üstüne ekleyip kek hamurunu hazırlıyoruz.

4. Son olarak parça çikolataları ekleyip spatulayla karıştırdıktan sonra 175 derece fırında 45 dakika pişiriyoruz.

5. Kekimiz piştikten sonra çıkarıp beş dakika soğutuyoruz. Sonra keki kalıptan çıkarıp servis tabağına alıyoruz. Bu arada çikolataları kremayla birlikte erittikten sonra bu karışımın da biraz sıcaklığının düşmesini (ama tam katılaşmamasını, akışkan kalmasını) bekliyoruz ve soğuyan kekin üstüne döküyoruz.


6. Fazladan çikolata parçalarıyla süsledikten sonra yumuşacık kekimiz servise hazır. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder