İçinde gül lokumu gizli bu şahane küçük kurabiyeler, hem göze hem damağa hitap ediyor. Tarifini bu kez ailemizin en iyi şeflerinin birinden aldım. :) Belki de çok bilinen bir tarif. Evde yapmaya çok uygun, pratik, kolay, çok şık sofralarda ve çay kahve saatinde yenilesi bir tatlı.
Malzemeler:
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
150 gr tereyağı
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Güllü lokum
Üzerini süslemek için: Toz Antep fıstığı ya da pudra şekeri
1. Oda sıcaklığında tereyağı, pudra şekeri, un, kabartma tozu, yoğurt ve yumurta ile karıştırıp kurabiye hamuru yapılır. Eğer hamur kuru kalırsa, az miktar su ekleyip yumuşatılabilir.
2. Lokumları dörde böldükten ve fırınımızı ısıttıktan sonra kurabiyeleri yapmaya başlayabiliriz.
3. Hamurdan ceviz iriliğinden parçalar koparıp avucumuzun içinde top gibi döndürüyoruz. Ortasına işaret parmağımızla bastırarak bir boşluk açıyoruz ve lokumu boşluğa yerleştiriyoruz. Ardından hamuru lokumun üstüne düzgünce katlayıp çimdik atarak kapatıyoruz ve tekrar düzeltip pürüzsüz kısmı yukarı gelecek şekilde aralıklarla fırın tepsisine diziyoruz.
4. 180 derece fırında 12 - 15 dakika pişiriyoruz; rengi beyaz kalacak, altı hafif altın sarısı olduysa pişmiş demektir.
5. Soğuduktan sonra pudra şekeriyle süsleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder