7 Mayıs 2017 Pazar
Vegan Yulaflı Kurabiye
Malzemeler:
100 gr tahin (ya da fıstık ezmesi)
100 gr bal
50 gr bitter çikolata
50 gr yer fıstığı
120 gr yulaf ezmesi
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çimdik tuz
Hazırlanışı:
1. Tahin, bal, tarçın ve bir çimdik tuzu güzelce karıştırıyoruz.
2. Üstüne 60 gr yulaf ezmesi ekliyoruz. Kalan 60 gr yulaf ezmesini rondodan geçirip un haline getirdikten sonra ekliyoruz.
3. İçine kırılmış yer fıstığı ve iri doğranmış bitter çikolataları ekleyip hamur haline getiriyoruz. Yerfıstığı yerine ceviz, fındık, Antep fıstığı ve benzeri kullanabilirsiniz.
4. Hamuru ikiye, sonra her parçayı altıya bölüyoruz. Toplam 12 kurabiye elde edecek şekilde yuvarlayıp hafifçe bastırıyoruz.
5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında tam 10 dakika pişiriyoruz. Soğuduktan sonra yemeye hazır. Afiyet olsun!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
vegan bal mı kullandınız?
YanıtlaSil