Malzemeler:
Şerbet için:
350 gr su
200 gr şeker
1 çubuk tarçın
1 limon kabuğu rendesi
1 yemek kaşığı bal
2 limonun suyu
Keki için:
300 gr baklava yufkası
3 yumurta
1/2 bardak zeytinyağı ya da sıvıyağ
100 gr (3/4 bardağa yakın) toz şeker
2 limon kabuğunun rendesi
200 gr yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Hazırlanışı:
1. Önce tüm şerbet malzemelerini bir tencereye alıp kaynatıyoruz. Şerbeti soğuması için kenara alıyoruz.
2. Baklava yufkalarını tek tek büzerek yan yana fırın kabına diziyoruz. 100-120 derece fırında 1, 5 saat kuruyup çıtırlaşana kadar pişiriyoruz.
3. Diğer tarafta, kekin kalan malzemelerini, kabartma tozu hariç bir kasede çırpıyoruz.
4. Baklava yufkaları fırından çıktıktan sonra elimizle kırıntı haline gelecek şekilde parçalıyoruz. Yufka parçalarını kabartma tozuyla birlikte sulu karışıma ekliyoruz ve yağlanmış fırın kalıbına aktarıyoruz.
5. 170 derecede 30-40 dakika, üstü kızarana kadar pişirdikten sonra sıcakken bıçakla dilimliyoruz ve üstüne hemen oda sıcaklığındaki şerbeti döküyoruz. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder