7 Mayıs 2017 Pazar

İrmikli Kabak Sufle


Girit mutfağından çok pratik, çok hafif, çok lezzetli bir tarif. Çay saatine de, akşam yemeği sofralarına da yakışacak bir sufle.



Malzemeler:
5 adet kabak
3 çay fincanı süt
1/2 çay fincanı zeytinyağı
350 gr beyaz peynir
3 yumurta
1 çay fincanı irmik
Tuz
1/2 çay kaşığı toz muskat
1 paket kabartma tozu

Hazırlanışı:
1. Kabakları rendeleyip tuzladıktan sonra suyunu salması için birkaç saat kasede bırakıyoruz.

2. Yumurta, zeytinyağı, süt, beyaz peynir ve irmiği bir kasede iyice çırpıyoruz.

3. Kabakların suyunu süzüp sıktıktan sonra üstüne ekliyoruz. Toz muskat ve kabartma tozu ekleyip yoğun kıvamlı bir hamur elde ediyoruz.

4. Yağlı Borcam'a döküp 175 derecede 45 - 50 dakika, ya da üstü kızarıp içi pişene kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder