15 Nisan 2014 Salı
Karidesli Penne
Malzemeler:
2 kişilik
1/2 paket penne makarna
200 gr karides
2 yemek kaşığı doğranmış domates ya da domates püresi
1 yemek kaşığı domates salçası
1 büyük soğan
5 diş sarımsak (incecik doğranmış)
1 çay kaşığı çili biber
Tuz, karabiber
Zeytinyağı
Bir tutam ince kıyılmış maydonoz
Hazırlanışı:
1. Kaynayan suya makarnayı attıktan sonra 12 dakika tuzlu suda pişirmeye bırakıyoruz.
2. Soğan ve sarımsakları doğruyoruz ve zeytinyağında kavurmaya başlıyoruz. Soğanlar biraz öldükten sonra karidesleri atıp birkaç dakika birlikte karıştırıyoruz.
3. Arkasından domates salçasını, domates püresini ekledikten sonra tuz, biber ve acı tercihimize göre çili biber ekleyip güzelce karıştırıyoruz. Altını kısıp pişmeye bırakıyoruz.
4. Makarna hazır olunca fazla suyunu süzüp domatesli karides sosuna atıyoruz. Makarnanın iyice suyunu süzmeye çalışmaya gerek yok, biraz sulu ve dışı nişastalı kalırsa sos makarnaya daha iyi yapışır, daha yoğun kıvama karışır. Bir parça daha zeytinyağı ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
5. Makarnayı tabağımıza alıp kıyılmış maydonozla süslüyoruz. Afiyet olsun!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder