12 Nisan 2014 Cumartesi

Taze Yeşil Patates Püresi



Malzemeler:
4 kişilik
5 büyük patates
200 gram bezelye
4-5 sap taze soğan
1/2 demet maydonoz
1,5 bardak yarım yağlı süt
1 diş sarımsak
Tuz, karabiber
Tereyağı

Hazırlanışı:
1. Patatesleri haşlıyoruz.

2. Patatesler haşlanırken bezelyeleri buharda pişirmeye koyuyoruz. Bezelyelerin daha lezzetli olması için bir ipucu, üstüne bir tatlı kaşığı toz şeker ekleyip buharda pişirin. Hem renkleri nefis bir yeşil olarak kalıyor, hem de tadı çok güzel oluyor.

3. Aynı anda maydonoz ve taze soğanı yıkayıp doğruyoruz. Sarımsağı da incecik doğruyoruz.

4. Pişen patatesleri süzdükten sonra akan suyun altında kabuklarını soyuyoruz ve tekrar aynı tencereye alıp eziyoruz.

5. İçine yavaş yavaş süt eklemeye başlıyoruz ve orta ateşte karıştırarak sütü patatese yediriyoruz. Bu esnada sarımsak, taze soğan ve maydonozu da katıyoruz, tuzunu biberini ayarlıyoruz. Yeterince yumuşak ya da istediğiniz kıvama gelmediğini düşünüyorsanız, süt eklemeye devam edebilirsiniz. Son olarak bir parça tereyağı atıyoruz.

6. Buharda pişen bezelyeleri de yanına alıp püremizi servise hazırız. Çocuklar da, büyükler de bayılacak bu iç açıcı nefis patates püresine. Afiyet olsun! 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder