12 Şubat 2014 Çarşamba

Krem Peynirli Kakaolu Islak Muffin



Malzemeler:
180 gr un
20 gr kakao (25 gramlık küçük bir paket almıştım, tümünü kullandım)
3 silme tatlı kaşığı karbonat
150 gr şeker
6 yemek kaşığı fındık yağı
175 ml su (1,5 su bardağı kadar)
2 tatlı kaşığı elma sirkesi
1 çay kaşığı vanilya özü
150 gr krem peynir
1 yumurta
İstediğiniz kadar çikolata parçası

Hazırlanışı:
1. Un, kakao ve karbonatı elekten geçirmekle başlıyoruz. İçine 120 gr şeker, fındık yağı, su, sirke ve vanilya özü katıp güzelce mikserde karıştırıyoruz.

2. 1 çay bardağı kadar şekeri (yani geriye kalan şekerimizi)1 yumurta ve krem peynirle güzelce çırpıyoruz.

3. Hazırladığımız muffin kalıplarını önce kakaolu karışımla yarıdan fazla dolduruyoruz. Üstüne krem peynirli sostan bir çorba kaşığı ekliyoruz.

4. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişiriyoruz. Tepsinin konumu önemli, orta rafa koymakta fayda var, çok yukarıda olursa krem peynirli karışım erkenden pişip yanabiliyor.

5. Ilıkken servis edilmesini tavsiye ediyorum. Afiyet olsun!




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder