Malzemeler:
3 bardak süt
6 yemek kaşığı pirinç unu
3 kaşık şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 muz
Üzeri için: (tercihen)
1 yemek kaşığı bal
Dövülmüş fındık
Dut kurusu
Tarçın
Hazırlanışı:
1. Sütü soğukken tencereye döküp pirinç unu ve şekeri ekleyelim ve çırpma teliyle karıştırarak kıvam alana kadar pirişelim.
2. Kıvamını aldıktan sonra ocağın altını kapatıp içine tereyağını ekleyelim. Tereyağı eridikten sonra bir muzu katıp blender yardımıyla muhallebiye yedirelim ve sıcakken kaselere alalım.
3. Ilıdıktan sonra çocuğunuzun damak zevkine göre üstüne bal, tarçın, dut kurusu ve dövülmüş fındık ekleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder