16 Ekim 2017 Pazartesi

Muzlu Muhallebi



Çocukluğumuzun nefis muhallebisini oğlum ve yeğenim için yeniden yaptım. İkisi de muzu çok sevdiğinden muz ekledim ve gerçekten çok beğendiler. Şeker katmadan pişirirseniz, 1 yaştan itibaren bebeğinize yedirebilirsiniz. İçine çocuğunuzun sevdiği kuru yemişleri katarak besleyici değeri yüksek, zengin bir atıştırmalık yapabilirsiniz. Afiyet olsun!



Malzemeler:
3 bardak süt
6 yemek kaşığı pirinç unu
3 kaşık şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 muz

Üzeri için: (tercihen)
1 yemek kaşığı bal
Dövülmüş fındık
Dut kurusu
Tarçın


Hazırlanışı:
1. Sütü soğukken tencereye döküp pirinç unu ve şekeri ekleyelim ve çırpma teliyle karıştırarak kıvam alana kadar pirişelim.

2. Kıvamını aldıktan sonra ocağın altını kapatıp içine tereyağını ekleyelim. Tereyağı eridikten sonra bir muzu katıp blender yardımıyla muhallebiye yedirelim ve sıcakken kaselere alalım.

3. Ilıdıktan sonra çocuğunuzun damak zevkine göre üstüne bal, tarçın, dut kurusu ve dövülmüş fındık ekleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder