3 Şubat 2017 Cuma

Balkabaklı Turta



Malzemeler:
175 gr un
1 silme çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pudra şekeri
80 gr soğuk tereyağı
3 yemek kaşığı soğuk su




Hazırlanışı:
500 gr balkabağı
3 yumurta
100 gr esmer şeker
300 gr (bir buçuk bardağa yakın) yağlı yoğurt
40 gr tereyağı
1 tatlı kaşığı toz tarçın
1 çay kaşığı toz muskat
1 silme çay kaşığı tuz

Hazırlanışı:

1. Un, tuz ve pudra şekerini elekten geçirerek karıştırma kabına alıyoruz. İçine küp küp kesilmiş soğuk tereyağını ekleyip ekmek kırıntısı görüntüsü elde edene kadar parmak uçlarımızla una yediriyoruz.

2. Suyu ekleyip hamur haline getiriyoruz ve streç filme sarıp buzdolabında bir, bir buçuk saat dinlenmeye bırakıyoruz.

3. İçi için balkabaklarını az suda haşlıyoruz.

4. Yumuşayan balkabağının içine sıcakken tereyağını ekleyip çatalla ezerek püre haline getiriyoruz.

5. Yumurtaları şekerle çırpıyoruz. Yoğurt, tarçın, muskat ve tuzu ekliyoruz.

6. Balkabağı püresini de bu yaş karışıma ekleyip özleşene kadar spatulayla karıştırıyoruz.

7. Fırını 220 dereceye ayarlıyoruz. Dinlenen hamuru dolaptan çıkarıp 23 santimlik turta kalıbı boyutlarında açıyoruz (yarım santim inceliğinde).

8. Hamuru kalıba yerleştirdikten sonra üstüne bir yağlı kağıt ve pişirme fasulyelerini ekleyip 12 dakika hamuru pişiriyoruz.

9. Hamuru fırından alıp fasulyeleri çıkardıktan sonra dolgu malzemesini üstüne döküp yine aynı sıcak fırında 10 dakika pişiriyoruz, sonra fırının derecesini 170'e indirip 40 dakika daha, ya da hamur kızarıncaya ve içine batırdığımız kürdan kuru çıkana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder