Birkaç aşamalı bu tarifi yaparken çikolata kokusuyla mest olacaksınız ve fırından çıktıktan sonra, daha güzel bir çikolatalı tatlı hayal edemeyebilirsiniz. =)
Malzemeler:
80 gr tereyağı ya da margarin
80 gr toz şeker
80 gr bitter çikolata
1 yemek kaşığı brendi
2 yumurta (akı ve beyazı ayrılacak)
3 olgun armut
60 gr toz badem
Hazırlanışı:
1. 20 santimlik pasta kalıbınızın tabanını hafifçe tereyağıyla yağlayıp yağlı kağıtla kapladıktan sonra, gene çok az eritilmiş tereyağı sürüp üstünü toz şekerle kaplıyoruz ve artan şekeri kaptan dışarı döküyoruz. Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlıyoruz.
2. Çikolata ve tereyağını kaynayan suyun üstünde ayrı bir kasede benmari usulü eritiyoruz. Suyun üstünden aldıktan sonra içine brendi katıp kenara alıyoruz.
3. Ayrı bir kapta yumurta sarılarını şekerle birlikte uçuk sarı renk alana ve krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Toz bademle birlikte (soyulmuş badem alıp mutfak robotunda da çekebilirsiniz) çikolatalara spatulayla yediriyoruz.
4. Yine başka bir temiz kase alıp yumurta aklarını yumuşak tepecikler yapana kadar çırpıyoruz. Çok sert çırpmamaya çalışın, yoksa kek hamuruna karıştırmak zor olabilir. Aşağı yukarı beş dakika çırpmak yetecektir.
5. Yumurta akından büyük bir kepçe alıp kek hamuruna karıştırıyoruz. Sonra yavaş yavaş geri kalanları da ekleyip tüm hamuru bir araya getiriyoruz.
6. Bir spatula yardımıyla kasedeki bütün kek hamurunu hazırladığımız fırın kabına boşalttıktan sonra üstüne yuvarlak kısımları yukarı gelecek şekilde, ikiye ya da dörde böldüğümüz armutları ekliyoruz. Armutlar güzelce yumuşayana kadar fırında 40 dakika pişiriyoruz.
7. Ilıkken bir top vanilyalı dondurmayla ya da soğuduktan sonra üstünü pudra şekeriyle süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder