22 Ağustos 2014 Cuma

Fırın Mücver



Mücver dediğin kızartma olur! Katılıyorum, kesinlikle katılıyorum. Hatta çocukluğumdan beri en sevdiğim yemektir. Kızartmasını da her yaz muhakkak yaparım. Ne var ki, çok seviyorsanız ve hep yemek istiyorsanız, bu kadar çok kızartma ağır oluyor. Kilo alma endişesi de işin içine girince herkeste bir fırında mücver yapma sevdası başladı. Benimki daha çok tatil sonrası yorgunluğundan oldu aslında. Pazardan aldığım taze kabakları tek tek kızartmadan tepside yapmaya karar verdim ve ortaya bu tarif çıktı. Deneyin; gerçek mücverle kıyaslamadan, kendi içinde bir garnitür olarak tüketin. İster benim gibi üşendiğiniz günlerde bir kurtarıcı, ister misafire kolay ve çok miktarda hazırlanabilecek bir tarif olarak kullanın, kabak sevenler kesinlikle bayılacak.

Malzemeler:
5 orta boy kabak
1 - 1,5 bardak çavdar unu ya da tam buğday unu
2 büyük yumurta
100 gr beyaz peynir (Aldığım peynir 400 gramdı ve dörde bölüp bir parçasını kullandım; göz kararı ilave edebilirsiniz)
1/2 demet taze nane
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı köri
1/2 çay kaşığı toz biber
Sızma zeytinyağı

Hazırlanışı:
1. Kabakları yıkayıp tırtıklı bıçakla soyduktan sonra rendeliyoruz.
2. Un, yumurta, tuz, biber, kıyımış taze nane, ayrıca kuru nane ve isteğe göre diğer baharatları ekleyip güzelce karıştırıyoruz. İçine 100 gram beyaz peyniri elimizle ufalıyoruz.
3. Dikdörtgen bir fırın tepsisini zeytinyağıyla yağladıktan sonra karışımı döküp bir seviyede olacak şekilde hafifçe bastırarak düzleştiriyoruz. Üstüne biraz daha zeytinyağı gezdirdikten sonra 175 derece fırında 35-40 dakika kadar pişiriyoruz.
Ilık ya da soğuk yenebilir. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder