9 Nisan 2016 Cumartesi

Hollanda Elmalı Turtası


Malzemeler:
Kıtır hamuru için:
250 gr un
100 gr esmer şeker
50 gr yulaf ezmesi
120 gr eritilmiş tereyağı

Turta harcı için:
5 yemek kaşığı beyaz şeker
3 silme yemek kaşığı mısır nişastası
1 bardak soğuk su
3 tatlı elma (soyulup küp küp doğranmış)
1 tatlı kaşığı vanilya özü ya da tarçın

Hazırlanışı:

1. Turta hamuru malzemeleri için un, esmer şeker, yulaf ezmesi ve erimiş tereyağını karıştırıp kırıntılı bir hamur elde ettikten sonra bir çay fincanı kadar hamuru daha sonra üstüne koymak üzere kenara ayırıyoruz.

2. Kırıntılı hamuru altını yağladığımız bir turta kalıbına döküp elimizle sıkıca bastırıyoruz. Soğuması için buzdolabına koyuyoruz.

3. İçini hazırlamak için su, nişasta ve şekeri bir sos tenceresinde çırpıp kaynatmaya başlıyoruz. Fokurdayınca altını kapatıyoruz.

4. Elmaları soyup doğruyoruz ve sıcak iç harcına katıp karıştırıyoruz. Hollanda usulü elmalı turtada tarçın kullanılmıyor fakat ben elmalı bir tatlı yapıp tarçın kullanmadan duramadığım için silme bir tatlı kaşığı koydum. Denemek isteyenler yalnızca vanilya özüyle pişirebilir. Çok farklı ve leziz oluyor.

5. Sos tenceresinde karıştırdığımız elmalı harcı turta hamurunun üstüne döküyoruz. Kenara ayırdığımız kırıntılı hamuru elimizle ufalayarak üstünü kaplıyoruz.

6. 175 derece fırında, orta rafta 45 dakika kadar pişiriyoruz ve afiyetle yiyoruz.


  

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder